Onttakeling IJmuider spoorlijn begint 13 oktober

Over ruim een week begint de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) echt met het weghalen van de rails op de voormalige spoorlijn Santpoort Noord – IJmuiden. Dat blijkt uit een nieuwsbrief van de provincie. De afgelopen dagen hebben de medewerkers vooral het spoor geïnspecteerd en geïnventariseerd.

Volgens de provincie gaat de SGB 13 oktober daadwerkelijk aan de slag met het demonteren en weghalen van de rails. Dat doet ze op het stuk tussen Driehuis-Westerveld en de Zeeweg. Een week later demonteert de stichting de spoorstukken bij station Zeeweg, van 27 tot 31 oktober van de Groeneweg tot het stationsviaduct, van 3 tot 7 november het stuk tussen Groeneweg en Zeeweg en van 10 tot 14 november het deel tussen Driehuis-Westerveld en de voormalige splitsing boven Santpoort Noord.

De SGB rondt haar werkzaamheden in de week van 17 tot 21 november af met het verwijderen van de keerwanden van de zes overgebleven perrons langs dit deel van de lijn.

3 gedachten over “Onttakeling IJmuider spoorlijn begint 13 oktober

  1. Pingback: Opnieuw tumult rond oude spoorlijn in IJmuiden | Sporen

  2. Wij gaan elk jaar met de DFDS boot naar Engeland maar moeten in Driehuis uitstappen. Omdat een lift ontbreekt moeten we de zware koffer over de trap heen slepen ,en dan 5 km lopen naar de boot terwijl er vroeger een trein verbinding was .Er wordt maar raak gesloopt in Nederland .Ook in Drenthe zijn al hele stukken spoor verdwenen bij Schoonebeek..

    Like

  3. 5km lopen? Er gaat een bus naar de boot in IJmuiden vanaf verschillende andere treinstations en overstappunten. Iets beter je reis plannen volgende keer 🙂

    Like

Plaats een reactie