Opnieuw tumult rond oude spoorlijn in IJmuiden

Foto: Frits Houtgraaf

Foto’s: Frits Houtgraaf

Tegenstanders van het snelbustracé door Velsen hebben opnieuw aan de bel getrokken bij de rechter, schrijft de IJmuider Courant. Zij zijn woedend, omdat voorbereidende werkzaamheden op de beoogde openbaar vervoerroute niet zijn stilgelegd, terwijl het Velsense bestemmingsplan HOV-tracé nog bij de Raad van State onder de loep ligt.

DSCF3877Woensdag is de sloop begonnen van de restanten van de IJmuider spoorlijn bij de Zeeweg. Een door Stichting Stoomtrein Goes-Borsele ingeschakelde aannemer ontmantelde daar het perron rond de abri. Dat klopt overigens niet helemaal volgens het schema dat de provincie eerder in een brief aan de bewoners meldde. Daarin stond dat de perrons pas na het weghalen van de rails zouden worden gesloopt.

DSCF3878De IJmuider Courant meldde woensdag al dat de tegenstanders van het HOV-tracé ook tegen de voorbereidende werkzaamheden (lees het ontmantelen van de perrons) bezwaar maakten. De voorzieningenrechter denkt één á twee weken nodig te hebben voor een beslissing over het schorsingsverzoek.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s