De trein terug is uit!

Omslag de trein terug 3dSinds zaterdag ligt De trein terug, mijn boek over de spoorlijn Alkmaar – Den Helder in de winkel. Tegelijkertijd is ook de inschrijving geopend voor de lezingenavond op 14 december over de jubilerende spoorlijn.

De trein terug gaat niet alleen maar over treinen en stations, maar gebruikt de spoorlijn als een kapstok voor bijzondere verhalen. En die waren er meer dan voldoende te vinden in de 150-jarige geschiedenis van dit spoor.

Een door Ruud Kersten geschreven en door Michel van Bergen gefilmd interview voor het Noordhollands Dagblad vindt u hier.

Op 14 december, vier dagen voordat de spoorlijn officieel 150 jaar bestaat, is er bij het Noordhollands Dagblad een lezingenavond. Ik hou daar een virtuele treinrit waarbij ik onderweg vertel over de geschiedenis en de gebeurtenissen van dat spoor. Mark Alphenaar van het Regionaal Archief Alkmaar houdt die avond een inleiding over de historische achtergronden van het spoor.

Wie aanwezig wil zijn op de lezingenavond, kan zich via deze link aanmelden. De entree bedraagt 22,50 euro. De inschrijvers krijgen het boek dan gratis.

Wie gewoon het boek wil kopen, kan hier terecht.

Ondertussen loopt de serie De trein terug in het Noordhollands Dagblad nog enkele weken door.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s