Het jaar van de (gemiste) eeuwfeesten

foto Bert GortemakerDe Haarlemmermeerlijnen zijn in stapjes aangelegd tussen 1912 en 1918. Dat is mooi, denk je dan, want levert een fijne reeks eeuwfeesten op tussen 2012 en 2018. Maar dat valt een beetje tegen. Mijn uitgever, Holland Media Combinatie, (Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander) heeft in 2012 een mooie herdenkingsreis georganiseerd. (Twee zelfs, want de belangstelling was zo groot dan we het nog een keer mochten doen). Maar sindsdien is het een beetje stil.

Bert Gortemaker mailde me dat het honderdjarig bestaan van de lijn Aalsmeer-Amsterdam op 1 mei van dit jaar stilletjes voorbij is gegaan. Ook het eeuwfeest van het tracé Bovenkerk-Uithoorn, diezelfde dag, is zonder uiterlijk vertoon gepasseerd. En vorig jaar juli is honderd jaar Aalsmeer-Uithoorn ook al zonder noemenswaardige feestelijkheden vergleden.

Kortom, de eeuwfeesten van de Haarlemmermeerlijnen beginnen langzamerhand te lijken op honderd jaar eenzaamheid.

Maar het is nog niet te laat! Op 1 juli van dit jaar vieren de tracés Uithoorn-Alphen aan den Rijn en Uithoorn-Nieuwersluis hun eeuwfeest. Misschien moet ik mijn uitgever maar weer eens gaan bewerken om iets feestelijks te doen. Wie belangstelling heeft, of nog beter: wie ideeën heeft, kan zich bij me aanmelden.

En anders moeten we wachten tot 2 januari 2018, als de voormalige lijn Nieuwveen-Ter Aar zijn honderdjarig bestaan viert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s