Abri Zeeweg naar het Spoorwegmuseum

abri zeeweg VelsenDe abri bij station Velsen Zeeweg krijgt straks een plekje in de collectie van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dat meldt de website verkeerswereld.nl. Eind deze maand beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor het opruimen van het spoor tussen de splitsing bij Santpoort Noord en het voormalige spoorviaduct bij de Stationsweg.

Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) gebruikt de rails voor haar museumlijn in Zeeland. De overgebleven perrons tussen Santpoort Noord en het voormalige spoorviaduct verdwijnen, blijkt uit het artikel op verkeerswereld.nl. Tijdens de demontage van de rails laat SGB de keerwanden van de zes overgebleven perrons verwijderen, schrijft de provincie in een bewonersbrief aan de omwonenden. Dit deel van het spoor gaat straks onderdeel uitmaken van een nieuwe busbaan voor de HOV-bus in Velsen.

Op 25 september, een paar dagen voordat het werk begint, is er een inloopbijeenkomst in het projectbureau van de HOV aan de Zeeweg. De werkzaamheden van de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele duren naar verwachting drie tot vier maanden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s