Hartelijk dank namens de wandelaars

Opgang bij spoor DriehuisDat wordt nog wat, dachten collega Fokke Zaagsma en ik toen we enkele maanden geleden de route verkenden voor de wandeltocht van 28 september. We hadden een prachtig beginpunt – vlak na de splitsing van de spoorlijn Haarlem-Uitgeest – met prima parkeerruimte en volop gelegenheid om veilig uit te stappen. Alleen moesten de deelnemers vervolgens wel een slootje over. Het water zelf moest volgens ons geen problemen opleveren, want dat stond heel laag. Maar de oevers, die waren toch wel erg steil.Het was een van de redenen om in de oproep de waarschuwing op te nemen dat de deelnemers niet moesten terugschrikken van enig klim- en klauterwerk. En ondertussen hoopten we maar dat de waterpeilbeheerder het niet op zijn heupen kreeg en besloot de sloot eind september maar eens lekker af te vullen.

Met dat waterpeil viel het mee, zagen we afgelopen donderdag tijdens een tweede verkenningsrondje. En het probleem met die overs was ook op een rigoureuze manier uit de wereld geholpen. Recht tegenover de opgang naar het spoor is namelijk een archeologisch onderzoek gaande. Op die plaats komt straks een onderdoorgang voor de HOV-bus en voordat de werklui er aan de slag gaan wil de provincie Noord-Holland kijken of er archeologisch interessante dingen in de grond zitten.

Omdat de onderzoekers geen zin hebben in een dagelijkse klauterpartij met hun spullen, is er met gemalen puin een tijdelijke duiker gemaakt in de sloot. En dus kunnen we zaterdag moeiteloos, bijna fluitend het spoor op. Kunnen we onze krachten bewaren voor de klauterpartijen die we elders hebben geregeld voor onze wandelaars. Hartelijk dank dus, provincie Noord-Holland.

Advertenties

One thought on “Hartelijk dank namens de wandelaars

  1. Pingback: Meedogenloos, maar zinvol geweld langs het spoor | Sporen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s