Op naar de Erfgoeddag

Flyer van de Erfgoeddag 2013

Flyer van de Erfgoeddag 2013

Het duurt nog even, maar vrijdag 1 november 2013 is de zesde provinciale Erfgoeddag van Zuid-Holland. Het thema is “Laat je vervoeren” – Openbaar Vervoer in Zuid-Holland. Ik ben uitgenodigd om die dag een praatje/workshop te houden over schrijven over historie zonder dat je het gevoel krijgt dat je iets historisch leest. Oftewel: waar vind je het allemaal, waar moet je op letten en hoe schrijf je dat een beetje leuk op.

De plaats waar de Erfgoeddag zich afspeelt, is het museum RTM Ouddorp. De plekken waar de lezingen en workshops worden gehouden, zijn heel bijzonder: de rijdende trams van het museum. Met stoomverwarming – het is november per slot van rekening.

De focus van de dag ligt op de geschiedenis van het openbaar vervoer, op de erfgoedschatten en de mooie verhalen. ‘Hoe gaan we daar vandaag de dag goed mee om? Maar ook: hoe geef je het door? Vind je nog vrijwilligers die niet vroeger als kind in dié oude tram meereden, en die toch zaterdag aan de wagons komen klussen? En wat doe je met leegstaande tram- en stationsgebouwen?’, vraagt der organisatie van de Erfgoeddag zich af.

Voor meer informatie en voor aanmeldingen : erfgoeddag.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s