En we gaan weer spoorwandelen met lezers

Keperbaken Velsen ZeewegNa de buitengewoon succesvolle tochten over en langs het oude spoor van de Haarlemmermeerlijnen vorig jaar, komen er in 2013 ook weer spoorwandelingen. Waarschijnlijk, want honderd procent rond is het nog niet. Doel van de tochten is het lijntje tussen Santpoort-Noord en IJmuiden.Waren de tochten over de Haarlemmermeerlijnen nog erg comfortabel met busritten, een tramrit en een wandeling over een uitstekend verharde spoordijk, de wandeling in IJmuiden wordt afzien. Zwaar afzien!

Ten eerste ligt het spoor er nog, en dat loopt niet erg makkelijk. Maar belangrijker nog: het tracé is op sommige plaatsen volkomen dichtgegroeid. Ik weet uit ervaring, daar wandelen is geen pretje. Maar het is wel leuk (dat lijkt tegenstrijdig, maar ontberingen zijn soms plezierig) en het is interessant. Tijdens de wandeling komen we onder meer langs de overwoekerde resten van een station, de door de natuur overmeesterde perrons van twee haltes en nog bestaande en in gebruik zijnde spoorgebouwen.

De reden van de wandeling is het feit dat de lijn dit jaar 30 jaar geleden voor het eerst werd gesloten en de dreigende opbreking van de resterende rails voor de aanleg van een busbaan. De wandeling heb ik samen met mijn collega Fokke Zaagsma van IJmuider Courant georganiseerd. De datum van de wandeling is waarschijnlijk zaterdag 28 september. In totaal kunnen er die dag maximaal 90 mensen mee, die op verschillende momenten vertrekken.

Later meer!

Advertenties

One thought on “En we gaan weer spoorwandelen met lezers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s