Maak Amstelveen compleet, voor wie dat wil

station Amstelveen foto Bert GortemakerVooruit, nog één keer iets over het als kersthuisje vermomde station Amstelveen. Zoals eerder gemeld, is het niet helemaal compleet. De ingang aan de achterzijde ontbreekt bijvoorbeeld. Maar, belangrijker nog, de naam aan de gevel mist. De ontwerpers van het kersthuisje hebben verzuimd om het tegeltableau met ‘Amstelveen’ er op aan te brengen. Waarschijnlijk met opzet, in de hoop het ding ook in de Intratuin-vestigingen in Zwolle, Heerlen en Hendrik-Ido-Ambacht eenvoudig aan de man te brengen. Hoe dan ook, het is niet af. Maar dank zij dit blog is dat snel te verhelpen.

Om eerlijk te zijn, de tip is van Bert Gortemaker, de Amstelveense Haarlemmermeerlijnenkenner die me ruim een week geleden op het kleinood attenteerde. Volgens Bert is de oplossing voor de ontbrekende stationsnaam eenvoudig: fotografeer het originele station, print de foto uit op zo’n manier dat de naam ongeveer 50 millimeter groot is, knip het tegeltableau netjes uit en plak het op het kersthuisje. Voilá, station Amstelveen is weer compleet.

Voor wie het even lastig is om station Amstelveen te fotograferen (omdat hij of zij inderdaad in Zwolle, Heerlen of Hendrik-Ido-Ambacht woont) heeft Bert ook een oplossing: een kant en klaar plaatje van het fraaie spoorgebouw. Het staat hierboven klaar om te downloaden.

Overigens zal niet iedereen er gebruik van maken. Ik kreeg een enkel bericht van een spoorliefhebster die enigszins teleurgesteld terugkeerde uit Ter Aar (waar nog enkele exemplaren van het kersthuisje voorradig waren). Op de foto’s zag het er nog wel aardig uit, maar in de praktijk vond ze het maar een lelijk ding. ,,Het was helemaal scheef. Als station Amstelveen zo was gebouwd, had het er allang niet meer gestaan”, aldus de anders altijd zeer enthousiaste Haarlemmermeerlijnen-fan.

Advertenties

One thought on “Maak Amstelveen compleet, voor wie dat wil

  1. haha, inderdaad, een lichte teleurstelling. Volgens de verkoper, die inmiddels al had begrepen dat dit niet zo maar een huisje is, maar een echt voormalig station, vertelde dat er de afgelopen dagen meerdere waren verkocht. Misschien bleven nu alleen de 2 kneusjes en het showmodel over?
    Voor 27,00 vond ik hem niet mooi genoeg. Ik werk sinds kort om de hoek van het echte gebouw en geniet daar wel van. Die is en blijft mooi.
    gr. Annemarieke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s