Station Amstelveen is uitverkocht

station amstelveen foto bert gortemakerEen update voor de liefhebbers van op de Haarlemmermeerlijnen gebaseerde kersthuisjes: u vist vermoedelijk achter het net! Bert Gortemaker – die een sterk op station Amstelveen lijkend huisje in de Amsterdamse Intratuin ontdekte – is vandaag naar het tuincentrum terug gereden. Hoewel hij er eerder bij het personeel flink op nabestelling had aangedrongen, waren er geen nieuwe huisjes gearriveerd. En dus kocht hij het laatste exemplaar in de winkel, het showmodel.

20121214 station amstelveen foto bert gortemaker 3Nou prima, zult u zeggen, dan kan Bert in elk geval het merk doorgeven zodat de liefhebbers het op internet kunnen bestellen. Maar zo simpel is dat niet. Station Amstelveen blijkt merkloos. Althans, Bert kan nergens de naam van een fabrikant ontwaren. Wellicht stond die naam op de doos, maar die bleek niet meer aanwezig. Het was immers een showmodel.

20121214 station amstelveen foto bert gortemaker 2Een honderd procent natuurgetrouwe kopie van station Amstelveen, blijkt het overigens niet te zijn. De achterkant van het als kersthuis vermomde station blijkt nogal te zijn versimpeld. De ingang ontbreekt bijvoorbeeld. Maar ook de levendige voorkant is niet helemaal compleet. Het tegeltableau met de plaatsnaam staat niet op de gevel.   Maar verder: exact station Amstelveen

Advertenties

3 thoughts on “Station Amstelveen is uitverkocht

 1. De naam “Amstelveen”kan je er eenvoudig alsvolgt opzetten: Maak een foto van het tegeltabeau, Verklein het op de juiste afmetingen (50 mm lang) print dit op gewoon (mat) papier. Uitknippen en opplakken….. klaar. Uithoorn, Aarlanderveen of Nieuw Vennep of Nieuwkoop kan natuurlijk ook, al klopt het aanbouwtje dan niet. Voor Mijdrecht of Nieuwveen zou het hele station wit geschilderd moeten worden, tenzij men de situatie van voor het wit schilderen wil hebben.

  Like

 2. Hallo Wim

  Op mijn Facebook aan allerlei mensen kenbaar gemaakt dat er van station Amstelveen een kopie te koop is. Mijn dochter las dit en is gaan zoeken, de streepjeskode die op je site stond heeft daar erg bij geholpen. Wat blijkt het station is nog te koop bij Intratuin in Ter Aar zij hebben er daar nog meer. Het station is van een eigen merk van Intratuin.

  Groet Dick

  Like

 3. Pingback: Station Amstelveen is gewoon te koop in Ter Aar | Sporen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s