IJmuiden, voor de avontuurlijke wandelliefhebber?

Nu we het toch over tochten hebben: Bert Gortemaker kwam vanochtend met het idee om ook eens te kijken naar het tracé Santpoort Noord-IJmuiden. Nu de busbaan er nog niet op is aangelegd, is het een mooie route voor de avontuurlijk ingestelde spoor- en wandelliefhebber. Schitterend idee!

Het wordt dan wel een tocht waarbij de deelnemers goede beschermende kleding aan moeten (de talloze schrammen en krassen door de weelderig groeiende braamstruiken waren bij mij pas na anderhalve maand verdwenen) en wellicht iets van een kapmes moeten meenemen. Er waren stukken die ik bij mijn eerste verkenning heb overgeslagen omdat ik vermoedde dat als ik me er doorheen zou worstelen, waarschijnlijk nooit meer iets van me zou zijn vernomen.

Maar desondanks: het is een buitengewoon interessant tracé in een heel bijzondere omgeving. Ik zal eens een balletje opwerpen bij de IJmuider Courant.

Advertenties

2 thoughts on “IJmuiden, voor de avontuurlijke wandelliefhebber?

  1. Tussen het einde van het perron IJmuiden Zeeweg en de wachterwoning 9a/b bij de Groeneweg zitten inderdaad een paar stukken hardnekkige vegetatie waar wat voorbereidende snoeimaatregelen geen kwaad kunnen. Het is wel mogelijk om via een zijpaadje het spoor te verlaten en via de Leeuweriklaan te wandelen en bij een volgend zijpaadje dat het spoor kruist de baan weer op te gaan. Vorig jaar zomer is het mij nog gelukt om zo langs de braam nog via het spoor naar de overweg te lopen. Ik had wel mijn regenbroek aangetrokken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s