Haarlemmermeerlijnen 101 tocht?

Het enthousiasme bij onze afdeling Lezersacties voor de Haarlemmermeerlijnen is enorm. Nadat de twee herdenkingstochten rond 100 jaar Haarlemmermeerlijnen beiden binnen een dag waren uitverkocht, voeren ze de druk op om ook komend voorjaar nog een tocht te houden. Er staan alweer 20 mensen op de wachtlijst, de belangstelling is groot, iedereen vindt het leuk, dus waarom niet?

Tja, waarom niet, eigenlijk?

Ik had al kunnen weten dat Lezersacties op een tweede vervolg van de tochten zat te broeden als ik de tekst goed had gelezen waarmee het aanmeldformulier was gesloten. ‘Inschrijven is niet meer mogelijk. Heeft u interesse in een dagtocht op een andere datum in het voorjaar, stuur dan een mailtje naar k.toirkens@hdcmedia.nl’. Ik had dat zinnetje wel zien staan, maar dacht dat ze daar een heel andere tocht mee bedoelden. De Haarlems Dagblad Tulpenbollen Wandeling, of de Gooi- en Eemlander Wilde Weiden Tocht, of zoiets. Maar het was echt een serieuze optie. ,,Je moet het natuurlijk wel willen”, voegde de Lezersacties-dame er geruststellend aan toe. ,,Jij moet het doen. Maar lijkt het je niet leuk? Ik denk dat de lezers het erg fijn zullen vinden als ze alsnog mee kunnen.”

En dus zit ik nu, ruim een week voor de tocht van november, al te denken aan het voorjaar. Het heeft wel wat om met een groep liefhebbers op een hopelijk fraaie lentedag door het ontluikende Haarlemmermeer te wandelen. Alleen de aanleiding voor de tocht is wat suf. Wat wat gedenken we ermee? Dat het in 2013 101 jaar is geleden dat de eerste trein over de Haarlemmermeerlijnen reed? Dat het dan 95 jaar is geleden dat het allerlaatste stukje is aanlegd? Dat dat jaar 78 jaar is geleden dat het grootste deel van het net in Haarlemmermeer dicht ging? Dat het 60 jaar is geleden dat het net helemaal uit Haarlemmermeer verdween? Of dat het net 27 jaar geleden volledig is opgeheven?

Nou ja, we verzinnen wel wat. Of we maken er Gewoon een Lentedag Langs de Haarlemmermeerlijnen-tocht van.

Meld u aan, als u daar zin in heeft.

 

Advertenties

4 thoughts on “Haarlemmermeerlijnen 101 tocht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s