herdenkingstochtvoorbereidingen

Zoals eerder gemeld zijn we druk bezig om een tocht te organiseren rond het feit dat het in augustus een eeuw geleden is dat de eerste rit op de Haarlemmermeerlijnen plaats had. Dat begin aardig vorm te krijgen, maar daarover binnenkort meer. Vandaag ben ik op pad geweest om een deel van de tocht uit te testen: een wandeling tussen de IJweg in Hoofddorp en Fort Vijfhuizen. Ik had dit onderdeel in het schema op drie kwartier gezet, maar dat moet natuurlijk wel even in de praktijk gecontroleerd worden. Bovendien kan het natuurlijk nooit kwaad om, voordat je met een horde wandelaars op pad gaat, even te kijken of alles echt goed begaanbaar is.

Nou, die drie kwartier zit wel snor. Ik liep het stuk heen in 32 minuten en terug – waarbij ik er flink op los fotografeerde, aantekeningen maakte en dingen bestudeerde – in 42 minuten. Mocht het straks wat uitlopen, dan is er ook nog geen man overboord. Na de wandeling is een pauze van drie kwartier gepland. We hoeven, kortom, geen trein te halen.

Grappig is wel dat er iedere keer weer nieuwe dingen zijn te zien. Ik heb dit stuk misschien al vijftig keer gelopen, maar elke keer is er iets te ontdekken. Vandaag viel me op dat het uitgebreide informatiebord langs het wandelpad is vernieuwd. De tekst is echter nog steeds hetzelfde. En de ergernis dus ook. Op het bord wordt van alles en nog wat uitgelegd over de omgeving, maar wat dat dijkje is aan de overkant en en dat op een bruggenhoofd lijkende blok beton, daarover rept het bord – een erfenis van de Floriade van 2002 – met geen woord.  Nou ja, we wachten maar op 2022, als het weer wordt vernieuwd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s