Leden gezocht voor herbouw kruising Haarlemmermeerlijn en Schiphollijn

Bob Rodenburg stuurde onderstaand verzoek, dat ik met alle plezier doorgeef. ,,Een woonvoorziening in Hoofddorp (‘Ons tweede huis’ locatie Nieuweweg) heeft een aantal bewoners die als hobby modelspoor hebben. Dit zijn mensen met een lichte of matige verstandelijke handicap, zij kunnen echter niet zonder hulp een hobby uitvoeren. Daarvoor is hulp nodig van vrijwilligers die helpen met het bouwen van een modelspoorbaantje of een modulebaan (losse stukken modelspoorbaan die, als ze willen rijden aan elkaar gezet worden om een grote modelspoorbaan te vormen).”

,,Nu heeft een begeleider gezocht naar zo’n vrijwilliger o.a. via oproepen op internetforums maar dat is helaas niet gelukt. Het is ook nogal wat om in je eentje een modelspoorbaan voor die mensen te bouwen.

Het kost veel vrije tijd, en werken met mensen met een lichte of matige verstandelijke handicap vergt veel extra aandacht. Daarom ontstond er een nieuw idee, in Haarlemmermeer  bestaat er nog geen modelspoorclub, daarom ontstond het idee om rond de bewoners een modelspoorclub te vormen.

Ervaren modelspoorliefhebbers kunnen dan bij elkaar komen aan de Nieuweweg, daar de bewoners helpen (dit betreft vier a vijf mensen) met hun hobby en hun mee laten doen met de projecten van de modelspoorclub zelf.

Twee modelspoorliefhebbers zijn samen met de begeleider deze uitdaging aangegaan, het idee is om samen een modulebaan te bouwen en speciaal voor de bewoners een diorama. De modulebaan kan aan het eind van een clubavond gebruikt worden door de bewoners om hun treinen op te laten rijden.

Voorlopig thema van de modulebaan is: ‘Haarlemmermeer dat spoort toen & nu’ dus twee tijdperken naast elkaar. Denk daarbij aan dat allerlaatste stukje Haarlemmermeerspoor tussen Amsterdam en Bovenkerk die kruist met de huidige spoorlijn richting Amsterdam.

Twee man is te weinig om dit een succes te laten worden.Dus als je het leuk vind om je bij ons aan te sluiten en de bewoners te helpen met hun hobby + natuurlijk mee te werken aan een Haarlemmermeerse modelbaan sluit je dan bij ons aan! Reageer dan op dit bericht via bobrodenburg@gmail.com

Zie ook: http://www.railhobby.nl/coupes/modelspoorgroep-haarlemmermeer-zoekt-leden.html

Advertenties

3 thoughts on “Leden gezocht voor herbouw kruising Haarlemmermeerlijn en Schiphollijn

  1. Leuk idee. Ik heb een eigen spoorbaan en ben redelijk handig.
    Ik wil best eens komen kijken waar het allemaal om gaat.
    Daarna moeten we maar zien of het jullie wat lijkt en of het bij mij past
    Ik woon in Aalsmeer en ben gehuwd met Lia en ik ben 65 jaar oud.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s