Protesten tegen fietspad op het spoor tussen Vinkeveen en Oukoop

De plannen voor de aanleg van een fietspad over het oude spoor tussen Vinkeveen en Oukoop zijn niet overal in goede aarde gevallen. Dat blijkt wel uit twee reacties op het bericht dat ik erover plaatste. Het belangrijkste bezwaar van deze twee reageerders:een prachtig wandelpad wordt opgeofferd voor tien minuten fietsplezier. En daar – ik ben nu even geen objectief journalist – zit wel wat in.

Jeroen Jacobse schrijft: ,,Zonde en onbegrijpelijk! Ongeveer 10 jaar geleden heeft wandelaarsvereniging TeVoet zich veel moeite getroost om de spoordijk bewandelbaar te krijgen en ook die Indiana Jones-brug gelegd. Zie http://www.wandelwebsite.nl/dagwandeling/vinkeveen1.html en aanhangende links. Daarvoor had SBB zich nog verzet tegen openstelling voor recreanten omdat men geen fietsers wilde op de dijk in verband met de weidevogels. Waarom kan het nu wél? Bomen, worden die nu gekapt om de weidevogels te beschermen? Dat zien we meer natuurbeheerders doen. Bomen trekken namelijk roofvogels en die willen weidevogelbeschermers niet. Fietsers (en brommers) zijn daardoor echter ook extra storend aanwezig. Met RailInfra werd indertijd in een overeenkomst vastgelegd dat de dijk expliciet alleen voor wandelaars opengesteld werd. Is SBB nu gezwicht voor het geld voor onderhoud van de begroeiing van de dijk?
Fietspadisering van deze wandelroute is zonde. Je maakt de route minder aantrekkelijk voor wandelaars. Je offert dus 40 minuten wandelplezier voor 10 minuten fietsrecreatie. Als dat geen negatief rendement is?! En dat voor € 258000.

Renée van der Haar vult aan: ,,Onbegrijpelijk, een van de weinige echte wandelpaden in dit gebied, een wandelpad dat eruit ziet zoals een wandelpad er uit moet zien, nl een beetje ruig en niet dat aangeharkte gedoe wat we steeds meer in Nederland gaan zien… laat de natuur toch eens een beetje met rust en fietspaden in overvloed in de Ronde Venen.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Advertenties

2 thoughts on “Protesten tegen fietspad op het spoor tussen Vinkeveen en Oukoop

  1. Pingback: Actiewandeling tegen fietspad op spoordijk Vinkeveen-Oukoop | Sporen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s