Na 76 jaar weer een lijndienst

Bert Gortemaker legde vandaag, zondag 21 augustus, de eerste ritten vast op de nieuwe busbaan tussen Aalsmeer Legmeerdijk en Uithoorn. Historische platen, want zo zag station De Kwakel voor het eerst sinds 15 mei 1935 openbaar vervoer aan zich voorbij gaan. In 1935 waren het stoomtreinen van de Hollandsche Electrische Spoorweg-Maatschappij op het lijntje Aalsmeer-Uithoorn-Nieuwersluis, in 2011 zijn het de bussen van Connexxion, lijn 140 van Haarlem station naar Uithoorn busstation.

Volgens Bert was het de eerste dag nog niet erg druk op de lijn. Op de rit tussen Aalsmeer en Uithoorn zat hij zelfs alleen in de bus. Hij heeft beide chauffeurs ondervraagd over hun historische kennis van de nieuwe busbaan, maar dat viel enigszins tegen. De twee bestuurders wisten volgens hem niet dat ze de route van een oud spoortje volgden. Bert kennende heeft hij tijdens de ritten de lacune in de kennis van de twee chauffeurs ruimschoots gevuld.

De foto’s van het oude spoor, die langs de wanden van het viaduct onder de Zijdelweg zijn gedacht, ontbreken nog. Vermoedelijk zullen die wel zijn te bewonderen tijdens de officiële opening van de busbaan in september.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s