Een plaat voor de bustunnel

De oproep voor foto’s voor de nieuwe bustunnel in Uithoorn heeft in elk geval al één mooie plaat opgeleverd. Spoorkenner Cock Willers dook in zijn archief en kwam met deze foto op de proppen: het spoor bij de Zijdelweg toen dat nog in vol bedrijf was. Met seinborden én spoorhuis 44. Kan wat mij betreft zo tegen de wand van de bustunnel – die ongeveer op deze plek is verrezen – ware het niet dat er twee probleempjes mee zijn.

 Cock moet namelijk nog even achterhalen van wie de foto is en hij moet hem in een hogere resolutie zien te krijgen. Maar los daar van: een fraaie plaat.

Advertenties

5 thoughts on “Een plaat voor de bustunnel

 1. Hallo Wim

  Ik vind de foto van Cock erg mooi, misschien een suggestie kijk eens op
  Stationsweb van Wichor Bramer. Hier staan veel foto’s maar ook wie ze in het verleden heeft gemaakt of naar stationsweb heeft gestuurd. Misschien nog een suggestie misschien een tekening van een object tonen.

  Groet Dick

  Groet Dick

  Like

 2. Deze foto kwam me bekend voor en na enig zoeken bleek ik die in één van mijn boeken gevonden te hebben. De foto staat in het boek “Amsterdam Goederen”, auteur Hans Kaas. Uitgever Stichting Rail Publicaties, tegenwoordig opgegaan in Uqulair meen ik!

  Maar het ging natuurlijk om de volgende gegevens:
  De foto is gemaakt door de (bekende) spoorwegfotograaf L.J.P. Albers op 17 juli 1962. Het gaat om trein 6814 Nieuwersluis-Asd Haarlemmermeer!

  Bij deze!
  groet,
  Martijn

  Like

 3. Helaas heeft de gemeente Uithoorn (?) een blunder gemaakt, één foto is dus van opbreken van het spoor, maar dat was dus niet in Uithoorn. En de foto boven dit bericht had inderdaad veel beter op zijn plaats geweest.

  Verder vind ik de lokatie van de drie foto’s erg jammer, daadwerkelijk in het tunnelgedeelte. De bus rijdt er razendsnel voorbij en de enige ander manier om de foto’s te zien is om er dan maar even snel in te fietsen (er komt door de week toch zeker elke 10 minuten een bus langs) en wat foto’s te maken.

  Het had veel beter geweest om de foto’s, en liefst meer dan drie, in de tunnelbak te bevestigen zodat de foto’s bewonderd kunnen worden door fietsers/voetgangers zonder de busbaan op te gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s