Beelden van de nieuwe busbaan bij Uithoorn

De nieuwe busbaan bij Uithoorn begint al aardig vorm te krijgen. Deze nieuwe route, die bovenop het oude spoor tussen Aalsmeer en Uithoorn ligt, gaat in juli open.  Dat lijkt een overdreven lange tijd, voor wie over de baan rijdt. Alles is klaar: het asfalt, de belijning, de slagbomen bij de overgangen, zelfs de aanduiding ‘busbaan’ is op strategische plekken al op het wegdek gekalkt. Dus waar wachten ze op? Ah, o, juist… Het viaduct onder de Zijdelweg is nog in aanbouw.

Maar goed, behalve dit kleinigheidje ziet de jongste openbaar-vervoeraanwinst in Noord-Holland er prima uit.

Omdat de bussen er nog niet rijden, kan een spoorliefhebber er nu mooi op onderzoek.

Hieronder beelden van zo’n tochtje. Zal wel niet mogen, zo’n rit over de busbaan, maar het is voor de geschiedschrijving.

Advertenties

One thought on “Beelden van de nieuwe busbaan bij Uithoorn

  1. Het is eigenlijk wel vreemd dat op de plek waar ooit een spoorlijn liep er een busbaan wordt aangelegd. Er schijnen ook plannen te zijn voor een busbaan van Uithoorn naar Amsterdam. Over de spoordijk kan net zo goed de sneltramlijn 51 van de GVB gelegd worden, die al voor een deel op de spoordijk ligt. Trams zijn schoner voor het milieu en rijden meestal vaker dan bussen. Het is in mijn ogen dus uiterst vreemd dat er overal busbanen worden aangelegd, terwijl de spoorse historie van dit gebied net zo hehaald kan worden, maar dan elektrsich, zoals door de HESM bedoeld was!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s