Ga mee met de 25-jaar-na-de-Haarlemmermeerlijnen-tocht

Zaterdag 28 mei, vrijwel exact 25 jaar na de laatste rit op de Haarlemmermeerlijnen, is er een speciale tocht op en rond het oude spoor tussen Amsterdam, Uithoorn, Oukooperdijk en Alphen aan den Rijn. De speciale tocht is georganiseerd in samenwerking met alphen.cc en het Leidsch Dagblad.
De deelnemers staat zaterdag 28 mei een afwisselend programma te wachten. Ze reizen onder meer met een historische tram van Amsterdam Haarlemmermeerstation naar Bovenkerk, waar onderweg tal van oude stations en spoorhuizen bekeken kunnen worden. Vanaf Bovenkerk reizen de deelnemers per bus naar het authentieke station Uithoorn, dat ze uitgebreid van binnen kunnen bekijken.

In het station, waar nu een restaurant in is gevestigd, kunnen ze bovendien genieten van een uitgebreide koffietafel.

Na Uithoorn gaat het per bus verder langs het spoor naar Mijdrecht en Wilnis. Tegenover het oude station Wilnis begint een zes kilometer lange wandeltocht over het oude spoor, door de prachtige polders van de Ronde Venen, langs station Vinkeveen naar halte Oukooperdijk.

Het laatste deel van de tocht gaat langs het oude spoor tussen Uithoorn en Alphen aan den Rijn, langs de authentieke stations Nieuwveen, Ter Aar, Aarlanderveen en Gouwsluis. Spoorkenner Cock Willers en ikzelf geven tijdens de tocht uitgebreid commentaar op alles wat is te zien.

Liefhebbers kunnen zich aanmelden via de actiepagina van alphen.cc Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s