Testtocht voor lezersdag

De lezerstocht van Alphen.cc rond Sporen kan doorgaan. Oplagecoördinator Karin Toirkens en ik hebben de route vandaag uitgetest en niets staat het evenement op zaterdag 28 mei in de weg – bijna op de dag af dat het spoor een kwart eeuw geleden definitief dicht ging.

Om te voorkomen dat we wandelaars tijdens de tocht in allerlei onheil storten zijn Karin en ik het hele parcours langs gereden. Op cruciale plekken zijn we uitgestapt om te kijken of dat handige bruggetje van toen er nog steeds ligt, de spoordijk nog begaanbaar is en de wegen er naar toe niet zijn opgebroken. Dat bleek allemaal gelukkig dik in orde te zijn. Sterker nog, zoals verschillende spoorliefhebbers al eerder opmerkten, het gammele bruggetje tegenover station Vinkeveen is inmiddels vervangen door een aanzienlijk steviger en ook fraaier exemplaar – met bielzenmotief en twee monumentgroene brugleuningen.

Wat we tijdens de tocht ook meteen hebben bekeken is of de touringcar die de wandelaars bij de verschillende onderdelen van de tocht moet oppikken en afzetten overal wel bij kan komen. Ook dat bleek over het algemeen dik in orde. Op één punt na: station Uithoorn. In dat tot restaurant/grand café omgebouwde spoorhuis kan de bus niet lekker voor de deur parkeren. Er is wel een parkeerterrein bij, maar dan moet de bus zo’n scherpe draai maken dat hij bij wijze van spreken halverwege doormidden moet knikken.

Maakt op zich niet uit, want het plan is om de bus over de busbaan op het oude spoor te laten rijden, achter het station. (Moet nog wel even worden geregeld, maar goed). Daar is plek zat om uit te stappen, want er is een fraaie bushalte. Alleen: er is daar helemaal geen mogelijkheid om een bus te stallen. Dat kan natuurlijk elders in het dorp, maar lukt het om een touringcar weer van die busbaan af te krijgen? Karin en ik denken van wel, nadat we alle kruisingen rond de busbaan tussen Uithoorn en Amstelhoek vanochtend uitvoerig in kaart hebben gebracht. En nu maar hopen dat de buschauffeur er straks ook zo over denkt.

De testtocht had nog een derde doel. We wilden kijken of het schema van de lezersdag een beetje te doen is. Ook dat bleek gelukkig aardig te kloppen. De historische tramrit, de bustochten over het oude spoor, de lunch in het Oude Spoorhuis, de wandeling over een van de mooiste stukjes Haarlemmermeerlijn en de rit langs de spoorhuizen tussen Uithoorn en Alphen aan den Rijn vullen een ochtend en een deel van de middag. Karin rekent het allemaal precies uit, zodat iedereen straks weet waar hij aan toe is, maar het is prima te doen. Er is de 28ste mei een hoop te beleven, zonder dat het gezelschap zich holderdebolder van punt naar punt moet haasten. Het is weekend, het moet natuurlijk wel een beetje relaxed blijven.

De advertentie voor de dag verschijnt binnen afzienbare tijd in Alphen.cc. Ik hou u op de hoogte.

Advertenties

3 thoughts on “Testtocht voor lezersdag

    • Dag René,

      een dezer dagen verschijnt het aanmeldformulier in alphen.cc. Ik weet niet of je die krant krijgt. Als dat niet lukt, moet je me even een seintje geven.

      Like

  1. Pingback: Een brug te weinig | Sporen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s