Op stap met Alphen.cc

Vandaag met Karin Toirkens van Alphen.cc om de tafel gezeten voor een wandeling die we ergens dit voorjaar rond Sporen willen houden. Of, nou ja, wandeling… Het wordt als we alles doen wat we vandaag bij elkaar hebben gebrainstormd, nog best een hele onderneming. Maar wel erg leuk. Houd wat ruimte vrij in uw agenda in april, mei of juni. Want de precieze datum moeten we nog prikken, maar waarschijnlijk wordt het wel een zaterdag.

Ik heb Karin voorgesteld om het op 28 mei of 4 juni te doen. Dan is het namelijk min of meer 25 jaar geleden dat de laatste trein op de Haarlemmermeerlijnen reed – officieel 30 mei, maar dat is een maandag en dat is geen dag waarop de meeste mensen vrij hebben.

Met het programma zijn we nog een beetje aan het stoeien. Het lijkt me leuk om er een rit met de Elektrische Museumtramlijn tegenaan te gooien, maar dat moet nog wel worden geregeld. Mijn ideale wandelroute is tussen Wilnis en Oukoop – erg mooi, zeker in het voorjaar, en geen plek waar de gemiddelde Alphen.cc-lezer dagelijks komt. Na een tussenstop bij station Uithoorn – moeten we ook nog even regelen – rijden we met de bus langs de route Uithoorn-Alphen, waarbij ik het een en ander over de bestaande spoorhuizen en de route mag vertellen.

Maar misschien wordt het allemaal ook weer anders. Karins aanvankelijke opzet om de deelnemers een dagdeel mee op pad te nemen is in elk geval al uitgebreid tot een hele dag. Een tramrit, een lunch, een wandeling en een tour langs spoorhuizen pers je er niet in een paar uur doorheen. Dat kost je toch echt wel je hele zaterdag.

Hoop ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s