Het langzame vertrek uit station Vinkeveen

Het was zaterdag 11 december een emotionele dag voor Jan Stoof, de bewoner van station Vinkeveen. Hij hield toen zijn laatste, officiële, maandelijkse rommelmarkt. Stoof geniet met zijn rommelmarkten grote lokale bekendheid. Hij moet het voormalige station verlaten omdat de eigenaar, de Nederlandse Spoorwegen, het wil verbouwen tot een appartementengebouw.

Hoewel de officiële rommelmarkten nu tot het verleden behoren, kunnen belangstellenden nog enkele dagen bij hem terecht. Stoof houdt van maandag 13 tot vrijdag 24 december op werkdagen van 11.00 tot 15.00 uur ‘open huis’. Zo kan hij langzaam afscheid nemen van zijn markten, en bovendien nog de resterende voorraad opmaken. Want al hangt er sinds enige tijd een plakkaat met ‘wegens omstandigheden worden er geen nieuwe goederen meer aangenomen’ , de kantoren en wachtruimtes van het oude station staan nog aardig vol met tweedehands spullen.

Stoof zelf zei zaterdag dat hij zich had neergelegd bij het einde van zijn rommelmarkt en het naderende vetrek uit Station Vinkeveen. ,,Met pijn in het hart, want ik had hier dolgraag willen blijven. Maar je kunt je niet boos blijven maken. En wie weet waar ik straks terecht kom: een prachtg huisje misschien, wie zal het zeggen.” Wanneer hij precies vertrekt uit het oude station, waar hij bijna vijftig jaar heeft geewerkt en gewoond, is nog niet bekend.

Advertenties

3 thoughts on “Het langzame vertrek uit station Vinkeveen

  1. Pas net deze site ontdekt door een tip van Kees Boskamp. Hier moet ik nog heel veel naar kijken, wat een hoop info is hier te vinden!
    Mogelijk, dat als er belangstelling voor is, ik nog eens wat ga opschrijven over mijun belevenissen rond het spoor in Vinkeveen. Ben in 1942 naast het spoor geboren in het huis naast de veiling wat gesloopt is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s