Om in te lijsten

Een boek als Sporen, ik heb het geloof ik al eens eerder gezegd, is zonder illustraties niet half zo interessant. Daarom ben ik blij dat ik de afgelopen maanden een beroep mocht doen op verschillende verzamelaars en fotografen. Ze hebben een aantal prachtige foto’s en tekeningen afgestaan. Op de valreep – want hij was met vakantie – stuurde Dick de Waal Malefijt vanavond de scans van de historische bestekken en bouwtekeningen die hij in zijn bezit heeft.

In het vorige boek had ik over twee pagina’s de uitgewerkte bouwtekening van de spoorbrug over de Ringvaart bij Aalsmeer. Deze keer denk ik er over om de brug over de Amstel te doen. Naast  vele andere tekeningen, uiteraard. Het zijn kunstwerken op zichzelf, die het waard zijn om zo groot mogelijk mee te nemen. Om er alvast een beetje in te komen, plaats ik de bouwtekening van station Uithoorn.

Advertenties

Een gedachte over “Om in te lijsten

  1. Een bouwtekening van de brug over de Amstel in Uithoorn zou inderdaad leuk zijn, omdat deze brug anno 2010 nog altijd aanwezig is (zij het hoger geplaatst en op afstand bediend) en ook nog gebruikt wordt door openbaar vervoer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s