Bruggenhoofden gesloopt

Het zat er wel een beetje aan te komen, maar de oude bruggenhoofden nabij halte De Kwakel zijn gesloopt. De betonnen bouwwerkjes stonden er al een tijdje verlaten bij terwijl de spoorbaan grotendeels was afgegraven voor de aanleg van de nieuwe busbaan tussen Aalsmeer en Uithoorn.

Dat gaf een beetje hoop dat de provincie de bruggenhoofden wilde bewaren en opnemen in het tracé, maar dat is dus duidelijk niet het geval geweest. De sloot waar het spoorbruggetje ooit overheen liep, is inmiddels ook grotendeels gedempt.

Advertenties

3 thoughts on “Bruggenhoofden gesloopt

   • Hallo Wim,

    Niet alleen de bruggenhoofden bij De Kwakel zijn gesloopt, ook de bruggenhoofden bij de Poelweg bij de Bloemenveiling Zuid zijn DEELS gesloopt. Het beton is tot 1.20m diepte gesloopt en de restanten liggen nu onder het zand. Overigens is het niet slim dat ze de sloten dempen want het water in de Legmeer staat ineens een stuk hoger, ze zouden toch aan de waterhuishouding moeten denken en duikers moeten aanleggen.

    Verder is het ook erg jammer dat ze niet, net als de bruggenhoofden bij fa. Pothuizen in Amstelhoek, betonnen verbreders hebben gebruikt voor de busbaan.

    Met vriendelijke groet,
    Niels Vermeulen
    Uithoorn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s