De vergeten conducteur

De conducteur liet de trein geregeld terugrijden als de machinist iets niet goed had gedaan. Als hij een halte was vergeten of zo. Maar soms besloot de machinist zelf om terug te rijden. Als hij de conducteur was vergeten, bijvoorbeeld.
Op 8 november 1932, kort nadat ze bij station Gouwsluis waren aangekomen, merkten de passagiers van de trein tot hun verbijstering dat ze niet richting Aarlanderveen gingen, maar terug naar station Alphen. De machinist van de trein was kort daarvoor gewaarschuwd dat hij zijn conducteur en enkele passagiers op het perron daar had laten staan.

In het curieuze berichtje daarover in dagblad Het Vaderland wordt meteen al een mogelijke oorzaak voor de verwarring gegeven. Op het tijdstip dat de trein naar Amsterdam Willemspark had moeten vertrekken, rond half tien ’s avonds, vertrekken er ook twee treinen naar Leiden en Utrecht. De machinist had vermoedelijk het vertreksein van een van de andere treinen verward met het zijne.
De terugtocht verliep overigens zonder problemen. Met enige vertraging vertrok de trein vervolgens alsnog naar Amsterdam, met alle passagiers en conducteur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s