Van hetzelfde

Met een beetje verbeeldingskracht kan worden vastgesteld dat emplacement Uithoorn nog steeds bestaat en dat het ook een groot deel van zijn oude functie heeft bewaard. Het station is er nog, waar mensen even kunnen zitten in afwachting van de komst van hun vervoer. Er zijn perrons waar ze kunnen opstappen om zich richting Mijdrecht of Aalsmeer te laten rijden en er is volop ruimte om het materieel te stallen dat even niet in gebruik is.

De transportmiddelen zijn uiteraard anders, want een trein is er sinds die meidag in 1986 niet meer gezien – op die eenzame sik na naast het station. Het overbodige materieel staat ook niet in een depot, maar netjes, auto aan auto, op een parkeerplaats. Al is er nog wel iets van een beschutting. Het parkeerterrein is omzoomd met keurig bijgehouden hagen.
De perrons bieden geen toegang meer tot de coupés, maar tot een handjevol bussen. Die rijden overigens nog wel grotendeels over het tracé van de Haarlemmermeerlijnen, maar het vergt wel heel veel fantasie om in die lappen asfalt en beton nog een spoordijk te herkennen.
Het ziet er allemaal behoorlijk anders uit. Maar het idee is hetzelfde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s