Of toch niet helemaal?

Een paar dagen nadat de vorige post online kwam, over het ritje van de vrijwillige brandweer, stuurde spoorkenner Raymond Kiès een mailtje. Zoals het op het blog stond, was het niet helemaal gegaan.
Allereerst was het helemaal niet de bedoeling dat het ritje twee dagen eerder zou plaats hebben. Het is altijd de bedoeling geweest op zaterdag te gaan. Dat kon volgens hem ook niet anders, want de brandweer ging naar Tilburg waar meer korpsen zouden komen. Wel is het zo dat het uitstapje lange tijd onzeker is geweest, omdat het NS-personeel ook die vrijdag staakte. ,,Het materieel voor de trein zou namelijk op vrijdag leeg vanuit Zwolle naar Utrecht worden overgebracht. De terugreis uit Tilburg werd ook per trein gemaakt, maar die eindigde in Abcoude. Daar werden de spuitgasten met een bus opgehaald. De trein was ’s ochtends in alle vroegte naar Uithoorn gekomen, waar deze werd bevoorraad (met een brandweerwagen) en op de zijkant werd een spandoek gehangen. De genodigden werden dus op de terugweg opgehaald”, schrijft Kiès.

Wat ook niet klopt, is de bewering dat de tocht van de brandweermannen het laatste personenvervoer op de Haarlemmermeerlijnen waren. Dat vond feitelijk plaats op de laatste dag van het lijntje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s