De spoorbruggen tussen Nieuwveen en Ter Aar zijn voorgoed verdwenen

De gemiddelde weggebruiker zal er geen nacht van wakker liggen. Sterker nog, waarschijnlijk barst hij straks in juichen uit. Desalniettemin: de afgelopen weken zijn twee stukjes spoorhistorie voorgoed verdwenen. De bruggen in de Schilkerweg tussen Nieuwveen en Ter Aar zijn namelijk gesloopt om vervangen te worden door twee nieuwe, bredere exemplaren.

De oude verkeersbruggen rusten op de bruggenhoofden van twee spoorbruggen in het zijlijntje tussen Nieuwveen en Ter Aar, dat tussen 1918 en 1936 in gebruik was. Na de sluiting van deze lijn is er een verkeersweg op de spoordijk aangelegd. De verkeersbruggen die toen werden aangelegd bleken te smal voor het huidige verkeer. Automobilisten liepen geregeld schade op aan banden en blik omdat ze tegen de randen van de brug reden.

De nieuwe brug rust op bredere fundamenten. De oude bruggenhoofden moesten daar voor wijken. Overigens waren die onder de oude verkeersbrug nauwelijks zichtbaar.

Tegelijk met de aanleg van de bruggen, neemt de provincie ook de Schilkerweg zelf en de parallelweg onder handen. Wie een kijkje wil nemen in het binnenste van de oude spoordijk moet snel zijn. Volgens de planning is het werk aan de brug eind maart klaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s